Ponovno kandidiranje na JR 16.4

Moderatorji: rtrojok, mmele

Ponovno kandidiranje na JR 16.4

OdgovorNapisal/-a andrejm » 19 mar 2020, 22:56

Ali lahko partnerstvo, ki je leta 2017 uspešno kandidiralo na 1. javnem razpisu 16.4 in trenutno izvaja projekt sodelovanja, ponovno kandidira na letošnjem 3. javnem razpisu 16.4?
andrejm
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 06 mar 2016, 22:30

Re: Ponovno kandidiranje na JR 16.4

OdgovorNapisal/-a mmele » 10 apr 2020, 10:38

Podpora iz podukrepa Vzpostavitev in razvoj kratkih dobavnih verig in lokalnih trgov je namenjena izvedbi projektov sodelovanja kmetijskih gospodarstev in posrednikov s ciljem vzpostavitve lokalnega trga ter s tem povezanih promocijskih dejavnosti. Uredba, ki ureja izvajanje ukrepa Sodelovanje, v 18. členu določa, da se šteje, da je lokalni trg vzpostavljen, ko vodilni partner doseže 100.000 evrov prihodkov od prodaje proizvodov članov partnerstva na lokalnem trgu. Glede na zapisano se ne more šteti, da bi lahko enako partnerstvo, z istimi partnerji in proizvodi, istimi načrtovanimi kupci, ipd., prijavilo nov projekt za vzpostavitev lokalnega trga, saj je le-ta že vzpostavljen.

Hkrati pa to ne pomeni, da ni možno ponovno kandidirati z novim partnerstvom (v katerega so vključeni novi partnerji, ipd.), ki bodo vzpostavili nov lokalni trg oz. kratko dobavno verigo, ali pa tudi z obstoječim partnerstvom, ki bo prijavil projekt vzpostavitve novega lokalnega trga. Nov projekt istega prijavitelja in partnerstva bi moral zelo jasno izkazati, da vzpostavlja nov lokalni trg oziroma novo kratko dobavno verigo. Na razpisu bi torej lahko kandidiral isti prijavitelj, v partnerstvu bi lahko sodelovala KMG iz obstoječega partnerstva, vendar bi moralo biti iz projekta jasno razvidno, da se bo v okviru tega (novega) projekta vzpostavil nov lokalni trg ali kratka dobavna veriga, za katerega partnerstvo še ni prejelo podpore PRP 2014-2020 na podlagi preteklih javnih razpisov tega podukrepa.
mmele
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 mar 2019, 08:02


Vrni se na M16.4 - Podpora za horizontalno in vertikalno sodelovanje med udeleženci v dobavni verigi za vzpostavitev in razvoj kratkih dobavnih verig in lokalnih trgov ter za promocijske dejavnosti na lokalni ravni

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost

cron