Ali je lahko bivši vodja projekta izvajalec zunanje storitve

Moderatorji: rtrojok, mmele

Ali je lahko bivši vodja projekta izvajalec zunanje storitve

OdgovorNapisal/-a bkosec » 20 mar 2020, 22:09

Pozdravljeni,

Zaposleni na projektu (vodja projekta) je sporazumno prekinil delovno razmerje pri vodilnem partnerju v januarju 2020. Ali se lahko ista oseba preko svoje dejavnosti (s.p. ali dopolnilne dejavnosti na kmetiji) prijavi na razpis ali zbiranje ponudb vodilnega partnerja za aktivnosti, ki so bile načrtovane v projektu in jih mora vodilni partner izvesti do zaključka projekta?

Enako situacijo imamo na ukrepu 16.2. Ali je ta odgovor velja tudi za ukrep 16.2?

Lep pozdrav
Boštjan Kosec
bkosec
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 sep 2011, 20:48

Re: Ali je lahko bivši vodja projekta izvajalec zunanje stor

OdgovorNapisal/-a mmele » 02 apr 2020, 12:54

Lahko. Za vodilnega partnerja bi določene aktivnosti izvajal zunanji izvajalec storitve, ki ni član partnerstva, in katerega ponudba je najugodnejša. Opozarjamo na omejitev stroškov zunanjih storitev, ki npr. v primeru podukrepa 16.9 ali 16.2 lahko znašajo največ 20 odstotkov upravičenih stroškov projekta. Izvajalec zunanje storitve ne sme izvajati upravičene aktivnosti vodenje in koordinacija projekta, saj lahko to aktivnosti izvaja le vodja projekta, ki pa mora biti zaposlen pri vodilnem partnerju. Opozarjamo tudi na omejen obseg storitev, ki jih je možno izvajati v okviru dopolnilne dejavnosti na kmetiji.
mmele
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 20 mar 2019, 08:02


Vrni se na M16.9 - Podpora za diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti v dejavnosti v zvezi z zdravstvenim varstvom, socialnim vključevanjem, kmetijstvom, ki ga podpira skupnost, ter izobraževanjem o okolju in hrani

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov