JR in Uredba- gospodinjstvo ali bela Iisa

Moderatorji: bgricar, moblak

JR in Uredba- gospodinjstvo ali bela Iisa

OdgovorNapisal/-a moblak » 26 mar 2020, 10:45

Prosimo za pojasnitev ali se naložbe v gradnjo Širokopasovnih omrežij (razpisana denarna sredstva) navedena v Uredbi in v JR upoštevajo na gospodinjstvo ali na belo Iiso (naslov)?

Odgovor:
Uredba izvajanju podukrepa Podpora za širokopasovno infrastrukturo, vključno z njeno vzpostavitvijo, izboljšanjem in razširitvijo, pasivno širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanje dostopa do širokopasovnega interneta in rešitev v zvezi z e-upravo iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020 (Uradni list RS, št. 2/20, v nadaljevanju Uredba) v 2. členu pomen izrazov, torej:
- bele lise so posamezna gospodinjstva na območjih, kjer ni zagotovljenega dostopa do širokopasovnega omrežja naslednje generacije, ki bi tem gospodinjstvom ves čas omogočalo dostop do širokopasovnih elektronskih komunikacijskih storitev.

V prilogi Javnega razpisa je pri posameznem naslovu določeno število gospodinjstev. Višina javnih sredstev je določena glede na število vseh gospodinjstev v posamezni regiji ob upoštevanju, da javna podpora znaša manj kot 50 odstotkov upravičenih stroškov naložbe in ob zaključku naložbe ne presega 1.200 evrov na posamezno belo liso, ki je vpisana v zbirni kataster gospodarske javne infrastrukture, ki ga vodi Geodetska uprava Republike Slovenije.
moblak
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 feb 2020, 14:35

Vrni se na M07.3 - Podpora za širokopasovno infrastrukturo, vključno z njeno vzpostavitvijo, izboljšanjem in razširitvijo, pasivno širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanjem dostopa do širokop. interneta in rešitev v zvezi z e-upravo (1. javni razpis)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov

cron