Nezgrajena bela lisa

Moderatorji: bgricar, moblak

Nezgrajena bela lisa

OdgovorNapisal/-a moblak » 26 mar 2020, 11:44

Kako je opredeljena in kakšna je višina kazni v primeru, da priključka iz seznama belih Iis, kjer je upravičenec izrazil interes za gradnjo ne zgradi, a ima za to upravičen razlog (npr. neizdana slušnost
lastnika, preko katerega bi potekala trasa)?
- Kako je opredeljena in kakšna je višina kazni v primeru, da priključka iz seznama belih Iis upravičenec sploh ne zgradi, a je še vedno presežen prag več kot 80% pokritih gospodinjstev?

Odgovor:
Uredba o izvajanju podukrepa Podpora za širokopasovno infrastrukturo, vključno z njeno vzpostavitvijo, izboljšanjem in razširitvijo, pasivno širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanje dostopa do širokopasovnega interneta in rešitev v zvezi z e-upravo iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020 (Uradni list RS, št. 2/20) v 6. členu določa, da bodo podprte naložbe v gradnjo širokopasovnih omrežij, ki bodo najmanj 80 odstotkom belih lis v naseljih z manj kot 5.000 prebivalci v koroški, podravski in pomurski statistični regiji 24 ur na dan in vse dni v letu hkrati omogočala dostop do širokopasovnega omrežja naslednje generacije kot odprtega komunikacijskega omrežja s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s in dostop do elektronskih komunikacijskih storitev po tem omrežju.
moblak
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 feb 2020, 14:35

Vrni se na M07.3 - Podpora za širokopasovno infrastrukturo, vključno z njeno vzpostavitvijo, izboljšanjem in razširitvijo, pasivno širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanjem dostopa do širokop. interneta in rešitev v zvezi z e-upravo (1. javni razpis)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov