Brezžični dostop

Moderatorji: bgricar, moblak

Brezžični dostop

OdgovorNapisal/-a moblak » 17 jun 2020, 17:21

Ali se lahko postavi oddajnik za brezžični dostop do interneta na določeni razdalji do stranke oziroma naslova iz seznama belih lis, pri čemer se zagotavlja ustrezna hitrost interneta (v uredbi je sicer navedeno 200m – ali je to zračna razdalja?)


Odgovor:
Možen je tudi brezžični oddajnik za dostop do interneta, ki jim bo ves čas hkrati omogočal dostop do širokopasovnega omrežja s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s in dostop do elektronskih komunikacijskih storitev po tem omrežju, pri čemer se šteje, da je beli lisi omogočen tak dostop, kadar ji je mogoče zagotoviti tak dostop prek zgrajene dostopovne točke brezžičnega omrežja ali kadar je bela lisa v neposredni bližini fiksnega omrežja. Za neposredno bližino fiksnega omrežja se šteje zračna razdalja do največ 200 m od bele lise do mesta, kjer je možen priklop na omrežje, če na tej razdalji ni ovir, ki bi preprečevale izgradnjo povezave s hitrostjo najmanj 100 Mb/s;
Do podpore v okviru podukrepa Podpora za širokopasovno infrastrukturo so v skladu s točkami (a), (b) in (d) drugega odstavka 52. člena Uredbe 651/2014/EU upravičeni stroški naložb za:
-izgradnjo pasivne širokopasovne infrastrukture,
-gradbena dela v povezavi s širokopasovno infrastrukturo in
-izgradnjo NGA.
moblak
 
Prispevkov: 0
Pridružen: 03 feb 2020, 14:35

Vrni se na M07.3 - Podpora za širokopasovno infrastrukturo, vključno z njeno vzpostavitvijo, izboljšanjem in razširitvijo, pasivno širokopasovno infrastrukturo ter zagotavljanjem dostopa do širokop. interneta in rešitev v zvezi z e-upravo (1. javni razpis)

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 0 gostov

cron