Vpogled v standardni prihodek po sektorjih (portal Moja eKmetija)

Moderatorji: pzajcttsajovic

Odgovori
pzajc

Vpogled v standardni prihodek po sektorjih (portal Moja eKmetija)

V RKG je za posamezen KMG razviden samo podatek o standardnem prihodku za celoten KMG in ne posebej za rejo govedi. Kje lahko nosilec KMG ali pravna oseba preveri, koliko je bil v prejšnjem letu standardni prihodek za sektor govedi?
Menimo, da bi moral biti ta podatek vsaj za nosilca KMG razviden ter za pravno osebo, ki je vlagateljica znan vnaprej, da lahko sploh vnaprej preveri izpolnjevanje pogojev in doseganje točk pri merilih.
Na kakšen način kdaj bo MKGP zagotovilo vpogled v podatek glede standardnega prihodka članov po posameznih sektorjih, ki se bo lahko uporabil za namen vlaganja vlog za priznanje OP?
pzajc

Re: Vpogled v standardni prihodek po sektorjih (portal Moja eKmetija)

MKGP je razvilo aplikacijo Moja eKmetija, ki omogoča vpogled v lastne podatke kmetijskih gospodarstev in preglednejši dostop do drugih aplikacij povezanih s kmetijstvom. Aplikacija je zasnovana v obliki portala, kjer nosilec kmetijskega gospodarstva s svojo SI-PASS identiteto dostopa do trenutno vključenih podatkovnih virov, registra kmetijskih gospodarstev, evidence rejnih živali, zbirnih vlog, že izvedenih izplačil, izračunanega standardnega prihodka itd.
Aplikacija bo omogočala vpogled za standardni prihodek po posameznih sektorjih.
Povezava do aplikacije: https://www.gov.si/zbirke/storitve/portal/
Odgovori

Vrni se na “IRP10: Spodbujanje kolektivnih oblik sodelovanja v kmetijskem in gozdarskem sektorju”