Lastništvo nepremičnine

Moderatorji: kseverkarmjericTadeja PrilesnikngresakKatjaR

Odgovori
ICRA 2

Lastništvo nepremičnine

Pozdravljeni,

Na nas se je obrnil partner projekta na javnem pozivu z vprašanjem, na katerega ne znamo odgovoriti:

"V minulem letu 2025 sem kot fizična oseba svojemu podjetju (sem 50-odstotni solastnik, partnerica je prav tako in obenem poslovodja) prodal nepremičnino s 5-letnim rokom plačila. Zanima me, kako se tovrstno finančno razmerje tolmači na ministrstvu; kot vrsto negativnega kapitala, morda kot dolg? Dolg nastane po preteklem roku plačila in v primeru, da plačilo ni bilo v celoti izvršeno, ali je to dolg že od trenutka podpisa kupoprodajne pogodbe ... ali kako drugače? Ključno vprašanje seveda je, če ta(k) posel lahko predstavlja oviro pri potrjevanju oz. odobritvi projekta na strani ministrstva?"

"Objekt s pripadajočim zemljiščem pod spomeniško zaščito s strani ZVKDS je bil prenešen na oz. prodan podjetju (na podlagi izvedene cenitve), ker bo podjetje investitor v nadaljni razvoj objekta in nanj vezane ponudbe."

*Dodatno pojasnilo: v projektu prijavljenem na javni poziv je partner njegovo podjetje in ne on kot fizična oseba. Sklad ESRR.

Hvala že v naprej za povratno informacijo.
mjeric

Re: Lastništvo nepremičnine

Preverite že med objavljenimi vprašanji in odgovori.
Sicer pa: Preveriti je potrebno stanje v zemljiški knjigi. Če zemljišče, na katerem bo stavba zgrajena, ni v lasti upravičenca, mora biti med upravičencem in lastnikom zemljišča sklenjena notarsko overjena pogodba o najemu, pogodba o ustanovitvi stavbne pravice, koncesijska pogodba itd. (s trajanjem najmanj 5 let po zaključku operacije).
Odgovori

Vrni se na “IRP26 LEADER”