POVEČANJE POVRŠIN

Moderatorji: llipovsekmtratnik

Odgovori
37650

POVEČANJE POVRŠIN

Pozdravljeni zanima me sledeče,v letu 2016 bom povečal površine za cca 45-50%(iz cca 14ha na cca 21ha) glede na to da bom povečal površine za več kot 10% me zanima ali sem upravičen do neposrednih plačil in plačila za EK za vse površine ki jih bom na novo vpisala ali samo za 10% površin glede na vstopno leto v obveznost EK(za kolikor je dovoljeno povečanje).
tsilaj

Re: POVEČANJE POVRŠIN

Če v letu 2016 povečate zahtevek za ekološko kmetovanje za več kot 20 % v primerjavi z letom 2015, prevzamete novo petletno obveznost za ukrep EK, do plačila za ekološko kmetovanje pa so upravičene vse površine za katere pridobite certifikat za ekološko pridelavo.

Kar se neposrednih plačil tiče, lahko za dodatne površine zaprosite za strna žita, zelenjadnice ali beljakovinske rastline, če boste pridelovali strna žita, zelenjadnice ali beljakovinske rastline. Prav tako lahko za dodatne površine zaprosite tudi za dodelitev plačilnih pravic iz nacionalne rezerve, če za leto 2015 niste dobili plačilnih pravic iz nacionalne rezerve in če ste ali mladi kmet ali pa ste pričeli s kmetijsko dejavnostjo, Če omenjenih pogojev za nacionalno rezervo ne izpolnjujete, lahko poskusite pridobiti plačilne pravice z nakupom ali zakupom plačilnih pravic. Posledično boste v primeru dodelitve ali nakup/zakupa plačilnih pravic za te površine upravičeni tudi do plačila za zeleno komponento.
Odgovori

Vrni se na “EKOLOŠKO KMETOVANJE (2015-2020)”