Izločitev in nadomestitev LOPS - PAS

Moderatorji: mtratnikSdolenc

Odgovori
mtratnik

Izločitev in nadomestitev LOPS - PAS

Prosim vas za navodila pri izločitvi in nadomestitvi živali, ki so v ukrepu LOPS. Zanima me postopek, če kmet izloči žival 1.1.2024 - začetka kampanje.
Ali je dovolj, da kmet javi izločitev v 7 dneh in mi naredimo elektronsko dopolnitev ZV izločitev in potem čez 30 ali 60 dni (odvisno od razloga) naredimo še dopolnitev za nadomestitev?
Torej prosim vas, da mi napišete kakšen je postopek, če izloči žival v tem obdobju (1.1.24- kampanje).
mtratnik

Re: Izločitev in nadomestitev LOPS - PAS

Glede na čas izvajanja izločitev in nadomestitev živali pri operaciji PAS je postopek sledeč:
- O izločitvi izvedeni v času od 1.1. tekočega leta, do oddaje zbirne vloge v tekočem letu, se ARSKTRP o izločitvi in o nadomestitvi obvesti s pošiljanjem obrazca »Obvestilo o izločitvi ali nadomestitvi živali«, v roku 7 dni od izvedene izločitve in v roku 7 dni od izvedene nadomestitve. Izpolnjen obrazec se na ARSKTRP pošlje po navadni pošti ali na elektronski naslov aktrp@gov.si.
- O izločitvi izvedeni v času od datuma oddane zbirne vloge v tekočem letu, do 31.12. tekočega leta, se ARSKTRP o izločitvi in nadomestitvi obvesti v roku 7 dni od izvedene izločitve in v roku 7 dni od izvedene nadomestitve, vedno z dopolnitvijo zbirne vloge – z izpolnitvijo obrazca »Obvestilo o izločitvi ali nadomestitvi živali«.
Odgovori

Vrni se na “LOPS”