PGS

Moderatorji: mtratnikSdolenc

Odgovori
tvoga

PGS

Pozdravljeni,

vlagatelj se je letos vključil v PGS z njivskimi površinami. Njivske površine vključene v PGS je precizno škropil z uporabo antidriftnih šob. Potem je škropilnico prodal, zadržal si je le antidriftne šobe. Novo škropilnico bo kupil s pomočjo občinskega razpisa, ki trenutno še ni razpisan. Zanima me ali so antidriftne šobe dovolj v primeru kontrole? Poleg šob ima izpolnjen škropilni načrt, vodi evidenco o uporabi FFS, uporabi organskih in mineralnih gnojil ter ima izdelan AT & GN. Glede na to, da je vključen pri KOPOP le v PGS, me zanima ali je potreben 5-letni gnojilni načrt ali je dovoljeno, da vsako leto naredi 1-letni gnojilni načrt, glede na to, da bo na površinah vsako leto druga KMRS? Zanima me tudi, kaj se zgodi, če v primeru, da na njivski površini vključeni v PGS zaseje deteljo (PGS in zahtevek BR) in to površino ne škropi, bodo za to površino sankcije, v kolikšni meri?
mtratnik

Re: PGS

Na KMG mora biti prisotna ustrezna mehanizacija oziroma oprema ali shranjen račun izvajalca za opravljeno storitev in shranjena pogodba o opravljanju strojnih storitev. Če na KMG ni prisotno nič od tega bo kontrolor zahteval dokazila iz katerih bo lahko potrdil, da je bila v času tretiranja na KMG prisotna ustrezna mehanizacija (računi, slike…).
Četudi je vlagatelj vključen le v PGS mora imeti 5 letni gnojilni načrt, ki se ga izdela na podlagi veljavne analize tal.

Stranka se sama odloči za obseg površin (prevzem večletne obveznosti), na katerih bo izvajala večletno obveznost PGS. Operacijo PGS mora vsa leta izvajati na obsegu površin, kot je prevzeta obveznost, sicer gre za zmanjšanje obveznosti, ki je lahko največ 10%, če je večje od 10 %, gre za neupravičeno zmanjšanje obveznosti in dodatna znižanja plačil.
Odgovori

Vrni se na “KOPOP NV”