Skipina proizvajalcev

Moderatorji: bgricarpzajc

Odgovori
dzadnik
Prispevkov: 0
Pridružen: 18 Feb 2009, 13:33

Skipina proizvajalcev

Odgovor Napisal/-a dzadnik »

Pozdravljeni prosili bi za naslednje odgovore:
1. Ali se v skupino proizvajalcev za sadje in zelenjavo, lahko uvrščajo tudi pridelovalci oljk oz. oljčnega olja in ali so oljčni nasadi lahko všteti v obseg proizvodnje skupine proizvajalcev?
2. Pravilnik o priznanju skupine proizvajalcev za skupno trženje za sektor kmetijski proizvodi iz sheme kakovosti ekološka pridelava in predelava določa min. št. članov skupine 10.
V razpisu za podukrep 9.1. pa je med merili navedeno, da mora taka skupina imeti od 34 članov dalje. Ali to pomeni, da v primeru, če ima skupina npr. 12 članov, ne izpolnjuje pogojev za prijavo na razpis?
Hvala in
lp
bpremrl

Re: Skipina proizvajalcev

Odgovor Napisal/-a bpremrl »

1. Ne, pridelovalci oljk in oljčnega olja se s površinami oljčnikov ne morejo združiti v skupino proizvajalcev za sadje in zelenjavo. Lahko pa so to pridelovalci zelenjave in hkrati pridelujejo tudi proizvode iz oljk, vendar, kot že rečeno, oljke ne spadajo k sadju in zelenjavi.

2. Skupina točke iz naslova javnega razpisa pri merilu število članov prejme, če ima 34 ali več članov. Pogoj za vstop v ukrep je 30 članov, vendar se točkovanje začne, ko skupina v zadostni meri preseže pogoj, kar pomeni, da za 34 članov skupina prejme 2 točki in za vsake tri dodatne člane nad 38 še eno dodatno točko. Skupina, ki ima 12 članov, ne izpolnjuje pogojev za vstop v podukrep.
Odgovori

Vrni se na “M09 - USTANOVITEV SKUPIN IN ORGANIZACIJ PROIZVAJALCEV (ČLEN 27)”